Îngrijorător! Șofer cu permis fals prins la Botoșani. Putea conduce autoturisme, camioane și autobuze

Un șofer care deținea un permis fals, în baza căruia ar fi putut conduce autoturisme, camioane și autobuze, a fost prins de polițiștii de frontieră din județul Botoșani. Bărbatul este cetățean moldovean, iar joi s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca în încercarea de a intra în România, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

Individul, în vârstă de 39 de ani, a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile B, C, D și E, cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având imprimate datele și fotografia sa. Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Totodată, s-a constatat că bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere.

„Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2008, fiind la muncă într-un stat din afara Uniunii Europene, a obținut permisul de conducere de la o școală de șoferi, cu scopul de a găsi un loc de muncă mai bine plătit. A plătit suma de 500 de euro pentru document, fiind asigurat de reprezentantul școlii că permisul de conducere este autentic și valabil”, susține Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO & VIDEO Primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei, a ieşit de la audieri. Decizia luată de procurorii DNA împotriva sa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *