Detalii uluitoare! Cum a ajuns primarul Cosmin Andrei în scandalul anchetat de DNA

Detalii uluitoare ies la iveală în cazul anchetei care îl privește pe primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Edilul ar fi fost turnat la DNA de un șofer de camion, soțul candidatei care a primit subiectele de concurs pentru angajarea la Direcția de Impozite și Taxe. Procurorii DNA arată în referatul prin care edilul a fost pus sub control judiciar că informațiile privind trucarea concursului de angajare a femeii au fost furnizate chiar de soțul acesteia, șofer de camion în Italia.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25.01.2024, ofiterul de politie judiciara delegat in cauza a luat legatura, telefonic, la nr. xxx cu numitul Hritcu Cristian-Maricel, care i-a precizat faptul ca in prezent se afla la munca in Italia, fiind sofer pe TIR si ca detine niste inscrisuri reprezentand subiectele la examenul din 26.08.2021 sustinut de sotia sa Hritcu Cristina-Geanina pentru ocuparea unui post la Directia Taxe si Impozite Locale Botosani. Aceste inscrisuri le are de la sotia sa, care le-a primit in vara anului 2021 si care le-a adus la imobilul reprezentand domiciliul conjugal, inscrisuri pe care, ulterior, Hritcu Cristian-Maricel le-a luat si le-a depozitat intr-un imobil din municipiul Botosani la care are acces prietenul sau”, se arata in referat.

Femeia abia obținuse notă de trecere deși primise înainte subiectele. Ea le-a precizat anchetatorilor că a primit variantele de subiecte de la edil, dar apoi le-a rătăcit prin casă și le-a găsit soțul său.

„Martora arata ca ulterior, a ratacit prin casa, inscrisurile pe care le-a primit de la primarul Andrei Cosmin Ionut reprezentand variantele de subiecte, acestea fiind gasite, apoi, de catre sotul ei, care in vara anului 2023, i-a confirmat ca inscrisurile se afla la el, in pastrare. Martora a precizat ca din cauza ca nu a avut prea mult timp la dispozitie ca sa invete temeinic raspunsurile la subiectele primite, a obtinut o nota de trecere la proba scrisa, astfel incat sa poata fi admisa, dar nu, o nota destul de mare”, se mai arata in referatul procurorilor.

Totul s-ar fi petrecut pe 25 august 2021. Edilul i-a furnizat candidatei Hritcu Cristina-Geanina, cu care se afla în relații apropiate, în mod direct, informații nedestinate publicității, constând în variantele cu subiectele pentru proba scrisă, precum și extrasele din legi, reprezentând răspunsurile aferente subiectelor. Pe 26 august 2021 a avut loc proba scrisă. Ea a trecut cu greu de proba scrisă, apoi de interviu, și a ocupat postul de consilier clasa I grad profesional superior în cadrul Compartimentului Urmărire, Încasare, Taxe, Impozite, Amenzi aparținând Direcției de Impozite și Taxe Botoșani, din subordinea Primăriei municipiului Botoșani.

În fața anchetatorilor, femeia a recunoscut că a discutat cu primarul despre unul din cele trei posturi scoase la concurs în cadrul instituției și că ar ajuta-o dacă ar primi variantele de concurs înainte de examen.

„Martora a precizat ca in vara anului 2021, a purtat discutii cu primarul mun. Botosani Andrei Cosmin Ionuț referitoare la posibilitatea ocuparii unuia dintre cele 3 posturi scoase la concurs in cadrul Directiei Impozite si Taxe, unitate aflata in subordinea primariei. Martora i-a transmis primarului, faptul ca ar ajuta-o daca materialul de invatare s-a restrange la anumite variante de subiecte. In acest context, chiar inainte de ziua sustinerii concursului, primarul Andrei Cosmin Ionuț i-a dat niste inscrisuri tehnoredactate, continand variantele de subiecte ce urmau a fi date la concurs, sens in care s-a intalnit cu acesta, in orasul Botosani, intr-un loc stabilit de cei doi”, se arată în referatul DNA.

Cristina Hrițcu lucrase anterior la BCR și Garanti Bank.

One thought on “Detalii uluitoare! Cum a ajuns primarul Cosmin Andrei în scandalul anchetat de DNA

  1. FELICITĂRI dom primar! Doamna HRITCU este un om de o calitate superioara, merită postul și noi alegătorii am vrea să o iubim..dar nu se poate….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *