Planul de școlarizare a fost aprobat. Inspectorul general al IȘJ Botoșani: Va fi cu o clasă de liceu mai puțin în anul școlar viitor

Populația școlară continuă să scadă la nivelul județului Botoșani, iar din acest motiv și planul de școlarizare va suferi modificări. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, în anul școlar 2024-2025, va fi cu o clasă mai puțin la liceu față de acest an școlar.

Populația școlară este în scădere, dar clasele s-au făcut conform populației școlare și previziunilor ce vor urma. Elevilor care sunt acum în clasa a VIII-a, noi trebuie să le asigurăm locuri pentru clasa IX-a. Va fi cu o clasă mai puțin. În acest an școlar avem 4.161 elevi la clasa VIII-a, prognoza pentru anul școlar 2024-2025 este de 3950 elevi”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector general în cadrul IȘJ Botoșani.

Astfel, în anul școlar viitor vor fi 127 de clase de a IX-a liceu, din care cu frecvență zi 120 clase, seral o clasă și frecvență redusă șase clase. La învățământ profesional sunt 42 de clase. Planul de școlarizare a fost aprobat și de Ministerul Educației.

Un medic din Botoșani a salvat viața unei tinere de 20 de ani. „A fost o urgență chirurgicală cu iminență de deces”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *