Fotbalistul de la FC Botoșani care a ajuns șofer livrator în Anglia. „Regret amarnic ca nu am pus preț pe seriozitate”

A fost un fotbalist talentat si a crezut cu tarie ca este capabil sa ajunga la echipa nationala, dar prin 2014 ajunsese sa-si castige painea carand moloz cu roaba pe un santier din Anglia. A lucrat chiar si la o spalatorie auto, dar si la curatenie, iar in prezent este delivery driver in zona Birmingham. Un baiat modest, despre care cunoscutii spun ca este la fel de bun precum „painea lui Dumnezeu”. Este vorba despre Maradona Chiriac, fost jucător al FC Botoșani.

Regret amarnic ca nu am pus pret pe seriozitate. Eram convins ca pot juca la echipa nationala, dar m-am nascut talent si am murit speranta. Cea mai frumoasa amintire ca fotbalist o am de cand jucam la FC Botosani si am eliminat, din Cupa Romaniei, Vasluiul lui Porumboiu, pentru care jucau Sanmartean, Stanciu si Marius Niculae. Viata in Anglia nu este usoara si sper ca anul viitor sa ma intorc definitiv in Romania”, a spus tânărul.

Mara, asa cum ii spun prietenii si cunoscutii, a fost fara doar si poate un jucator talentat, insa recunoaste chiar el ca „s-a curatat” repede din cauza lipsei de seriozitate, acesta fiind si marele regret din cariera lui. Soarta lui a fost practic pecetluita in 2013, la doar 22 de ani, cand o publicatie din Romania a scris ca mijlocasul a fugit dintr-un cantonament, inseland vigilenta antrenorului „Magiun” Barbu.

In acelasi an 2013, familia lui, care trecea printr-o perioada mai grea, s-a hotarat sa plece la munca in Anglia, iar el a decis sa o urmeze. Ajuns pe pamant britanic, Mara a semnat cu Solihull Moors FC, o echipa de Liga a 5-a, insa a avut ghinionul sa fie nu fie pe placul antrenorului si, nu dupa mult timp, contractul sau a fost reziliat.

Ulterior a semnat cu o formatie de Liga 7-a, apoi cu FC Romania, echipa din Liga a 9-a, promovata anul urmator in Liga a 8-a, si cum banii pe care ii castiga ca fotbalist erau putini a trebuit sa se angajeze ca sa-si ajute familia cu cheltuielile lunare. A lucrat in constructii, la o spalatorie auto, la curatenie, dar a fost si asistent manager si chiar supervisor timp de trei ani la un dealer de masini. In prezent lucreaza ca delivery driver in zona Birmingham si continua sa joace fotbal pentru o echipa de 5+1.

„Niciunul dintre locurile de munca pe care le-am avut in Anglia nu a fost usor. Cel mai greu mi-a fost in constructii, iar cat am fost supervizor, timp de trei ani, imi vedeam sotia din ce in ce mai putin si pana la urma am demisionat. Cred ca imi cam ajunge in Anglia, la anul sper sa ma intorc in Romania”, a spus tânărul.

Ca fotbalist in Romania cea mai mare prima pe care a incasat-o a fost de la FC Botosani, in perioada cand la echipă era atat Valeriu Iftime, cat si Cornel Şfaiţer.

„In Anglia am avut contracte bune la Solihull Moors si la Halesowen Town, dar cele mai mari prime de victorie le-am primit de la echipa comunitatii, FC Romania, in perioada cand aceasta era sponsorizata de compania Schore Ltd a omului de afaceri Gabriel Valentin Micu”, a spus tânărul.

Sursa: Anuntul UK

One thought on “Fotbalistul de la FC Botoșani care a ajuns șofer livrator în Anglia. „Regret amarnic ca nu am pus preț pe seriozitate”

  1. Te asteptam cu drag acasa ca sa te faci antreprenor. In mod evident ai toate cunostintele necesare dupa ce ai carat moloz si ai livrat pizza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *