Nouă campanie de mesaje false trimise în numele ANAF! Este vizat sistemul e-Factura

ANAF avertizează, marţi, asupra unei noi campanii de mesaje false transmise în numele instituţiei, atacatorii cerând detalii despre presupuse facturi emise. ANAF cere contribuabililor să nu dea curs solicitărilor.

„Atenţionăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail <[email protected]>”, a transmis, marţi, ANAF, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că această adresă de e-mail nu aparţine ANAF.

ANAF cere celor care primesc astfel de mesaje să nu le deschidă, să nu dea curs solicitărilor şi să nu transmită date personale.

”Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spaţiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfaţa pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativităţii sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenţionate cu scopul de a frauda sau obţine informaţii cu caracter confidenţial, astfel că vă recomandăm atenţie sporită”, au mai transmis specialiştii ANAF.

Instituţia precizează că Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia, potrivit Realitatea.net

Apar noutăți în ancheta crimei din Botoșani. Ce s-a descoperit despre Marius, bărbatul care și-a ucis cu sălbăticie soția și apoi a făcut accident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *