Noi controale, la Botoșani, în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice și persoanelor adulte aflate în dificultate

Noi controale efectuate în căminele de bătrâni din județul Botoșani, de inspectorii Agenției Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

În perioada 30 octombrie-15 decembrie 2023, s-a desfășurat Campania de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte aflate în dificultate și  persoanelor adulte cu dizabilități.

Obiectivul controlului a fost verificarea respectării standardelor minime de calitate obligatorii în centrele de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice, persoane adulte aflate în dificultate și persoane adulte cu dizabilități.

Au fost verificate în total 29 servicii sociale rezidențiale, din care, la șase servicii sociale au fost dispuse total 12 măsuri.

Potrivit reprezentanților AJPIS Botoșani. au fost verificate opt centre rezidențiale pentru persoane vârstnice/dependente, unul public și șapte private. iar la 5 centre private au fost dispuse măsuri pentru remedierea următoarelor deficiențe, respectiv depășire capacitate și lipsă personal necesar asigurării serviciilor acordate, lipsă întocmire dosar de servicii, neefectuarea în anul 2023 a sesiunilor de informare a beneficiarilor, precum și neasigurarea permanentă a igienii personale pentru toţi beneficiarii;

De asemenea, au fost verificate 14 centre rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități, 13 din sistemul public și unul privat, din care, la centrul privat, au fost dispuse măsuri pentru remedierea următoarelor deficiențe: finalizare evaluare, depășire capacitate de cazare și ocuparea locurilor vacante. În aceeași perioadă au mai fost verificate șase unități de asistenţă medico-socială pentru persoane dependente de îngrijire medicală, un centru social de urgență pentru persoane fără adăpost, unde nu au fost depistate probleme.

O parte din măsurile dispuse în urma controalelor au fost duse la îndeplinite, iar altele se află în curs de îndeplinire. Nu a fost dată nicio amendă.

FOTO & VIDEO O mașină a ars ca o torță după ce a fost implicată într-un accident, la Zăicești. Două femei s-au salvat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *