Obezitatea, o altă problemă de sănătate a lumii moderne. Pacient de 230 kg, consultat în cadrul campaniei: “Obezitate- cauze și efecte” de la Spitalul Județean Botoșani

După depresie, o altă problemă de sănătate a lumii moderne este obezitatea. Peste 30 de botoșăneni au fost consultați, astăzi, cu ocazia campaniei: “Obezitate- cauze și efecte”.  Scopul actiunii a fost acela de a informa populația privind obezitatea și hipertensiunea arteriala, însă s-au acordat și consultații pacienților interesați, fară bilet de trimitere.

Astfel, peste 30 de botoșăneni au fost consultați de dr. Bercea Mihaela Viviana – medic specialist endocrinologie și medicină internă, respectiv dr. Puiu Laura Paraschiva – medic specialist geriatrie – gerontologie, competență în apifitoaromaterapie și nutriție.

Potrivit datelor prezentate de Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, 18 persoane, cu vârste între 10 și 75 de ani au fost consultați la endocrinologie, unul dintre pacienți având o greutate de 230 kg. De asemenea, la cabinetul de geriatrie au fost consultate 13 persoane cu vârste între 50 și 77 de ani, una dintre acestea având o greutate de 120 kg.

Dupa efectuarea consultatiei pacientii au primit o scrisoare medicala, recomandari si materiale informative din partea reprezentanților Spitalului Județean.

FOTO & VIDEO! Acțiunea Blocada desfășurată într-o comună din Botoșani; zeci de mașini luate la control

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *