S-au iubit cu mai multe persoane fără să se protejeze și s-au îmbolnăvit de sifilis. 15 botoșăneni au luat această boală

Nu mai puțin de 15 botoșăneni s-au îmbolnăvit, anul trecut, de sifilis, după ce au întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu mai multe persoane. Ei au avut nevoie de tratament și supraveghere medicală.

Potrivit reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, de la începutul anului, nouă femei cu vârste între 18 și 51 de ani au contactat această boală cu transmitere sexuală, patru dintre ele fiind căsătorite, una văduvă și restul necăsătorite. De asemenea, șase sunt din rural și restul din urban.

Boala infecțioasă cu transmitere sexuală a fost luată și de șase bărbați cu vârste între 20 și 56 de ani, trei dintre aceștia fiind căsătoriți. Din cei șase bărbați, patru sunt din mediul rural și doi din mediul urban.

Numărul îmbolnăvirilor cu sifilis a fost mai mic anul trecut decât în 2022, când au fost înregistrate 21 de cazuri de astfel de cazuri în județul Botoșani.

Sifilisul este o infecție bacteriană contagioasă, care se transmite, de obicei, prin contact sexual. Boala începe cu niște răni (leziuni) fără durere, de obicei, pe organele genitale, rect sau gură. Sifilisul se poate transmite de la o persoană la alta și prin intermediul contactului cu pielea sau membrana mucoasa cu aceste răni.

Îmbucurător este faptul că în 2023 nu a fost înregistrat nici un caz de gonoree, de asemenea, o boala contagioasa transmisa cel mai des prin contact sexual cu o persoană bolnavă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *