Un om de afaceri și-a făcut la Botoșani o fermă unică în județ. „Vreau să fac și o cabană acolo”

Un om de afaceri și-a făcut la Botoșani o fermă unică în județ. Ciprian Mascan deține un efectiv de aproximativ 70 de măgărițe, la o fermă din localitatea Oneaga. Este singura fermă cu astfel de animale din județul nostru, iar povestea a început de anul trecut, când bărbatul căuta o oportunitate de investiții, având un teren disponibil, și a decis să cumpere nu mai puțin de 50 de măgărițe. Acum, el și soția sa Ioana se ocupă intens de această fermă și chiar vor să o dezvolte.

„Veneam de la o înmormântare de undeva de prin Calafat, în zona aia. Văd niște măgărițe și am zis să iau și eu o măgăriță- două, pentru lapte. Am căutat pe olx măgărițe și mi-a dat la 60 de km față de unde mă aflam eu, aproape de Roșiorii de Vede. Avea cineva o fermă acolo. Vindea puii cu tot cu mamă. Ajunge la o mie de euro o mamă cu pui. Avea vreo 70. Am stat, m-am uitat și am luat 52 de la el. Am căutat camion să le aduc acasă, dar nu era niciun fătată. Am mai găsit pe la Moinești, Piatra Neamț”, ne-a mărturisit bărbatul.

Deși vânzătorul îi spusese că sunt gestante, nu erau, așa că nu a avut lapte curând. Cel mai mult a luat un litru de lapte de la o măgăriță.

„Aveam totul pus la punct, aveam și concesiune de la primărie și am zis să iau ceva, să țin și am luat măgăritele. Acum am alt bătaie de cap, că nu aveam destule”, spune cu zâmbetul pe buze bărbatul.

Investiția nu a fost una de neglijat, dar nu regretă că a achiziționat aceste mici animăluțe.

Am fost in Germania, noi mai avem și alte afaceri, avem altceva pe lângă, nu ne ocupăm doar de asta. Am avut ceva de demontat în Germania și cu banii aceia ne-am cumpărat măgărițe”, spune bărbatul.

Vestea despre ferma măgărițelor s-a dus rapid de toamna trecută așa că nu puțini au fost cei care au vrut să cumpere laptele miraculos sau chiar au vrut să vadă alături de copii micile animăluțe. Tocmai de aceea, Ciprian și familia sa au de gând să amenajeze o căbănuță în zonă. Deja, foarte multe clase de elevi vor să meargă la primăvară să viziteze ferma măgărițelor.

„Vreau să amenajez o cabană acolo ceva. Mai am o cabană undeva în pădure, o cabană a vânătorilor, că noi suntem și vânători. Am condiții la ele, am saivan ca lumea, am condiții pentru ele, numai că e drumul rău”, ne-a spus bărbatul.

Pe lângă măgărițe, la fermă au și oi, dar cel mai probabil vor renunța la ele pentru că, spune bărbatul, este greu să găsească oameni care să aibă grijă de ele.

„Oamenii sună, vor lapte, dar de unde să le dau acum că abia mulg trei litri pe zi”, spune bărbatul.

Laptele de măgăriță este considerat de secole „elixirul sănătății”, având o compoziție bogată în nutrienți esențiali. Este ușor digerabil și potrivit pentru cei cu intoleranță la lactoză.

VIDEO Botoșăneanul care a obținut Golden Buzz la Românii au talent! A desenat pe străzi, iar acum expune în galerii de artă din Berlin și Paris. „E din altă lume”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *