Consiliul Județean Botoșani finanțează Concursul interjudeţean de matematică „Dimitrie Pompeiu”

Executivul Consiliului Judeţean a propus alocarea sumei 20.000 lei din bugetul propriu al judeţului în vederea finanţării Concursului interjudeţean de matematică „Dimitrie Pompeiu”. Concursul se află la XXII-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 10-12 mai.

Solicitarea privind acordarea unui ajutor financiar din partea Consiliului Judeţean a fost formulată Executivului de către Societatea de ştiinţe matematice, filiala Botoşani, cea care organizează competiţia.

Proiectul privind alocarea celor 20.000 lei din bugetul propriu judeţean va fi supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Judeţean din luna ianuarie.

La ediţia a XXI-a au participat peste 600 de elevi din clasele III – XI şi 40 de profesori din 15 judeţe ale ţării, printre care menţionăm: Iaşi, Bacău, Bistriţa, Maramureş, Suceava, Vaslui, Brăila, Galaţi, Neamţ, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Buzău şi Botoşani, precum și din Bucureşti și Republica Moldova.

Rezultatele de excepţie ale elevilor botoșăneni obținute la concursurile naţionale şi interjudeţene au contribuit la promovarea imaginii judeţului Botoşani pe plan naţional şi internaţional. În obţinerea de performanţe naţionale şi internaţionale la matematică, o contribuţie însemnată a avut participarea elevilor la un număr cât mai mare de concursuri interjudeţene la care elevii botoşăneni au obţinut numeroase premii şi menţiuni. Valoarea concursului a crescut an de an, ultimele 18 ediţii fiind prezentate în „Gazeta Matematică”, având un ecou deosebit în presa de specialitate, dar şi în cea locală şi naţională, iar eforturile organizatorilor au fost tot mai mari, susțin reprezentanții Consiliului Județean Botoșani.

Andra, tânăra moartă în accidentul de la Botoșani, „iubea cu disperare cățeii”. „Era extraordinar de deșteaptă și un om cu un suflet cum rar găsești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *