Se face și mai frig în România! Directorul ANM a anunțat cât va mai ține valul de ger

Meteorologii anunță temperaturi extreme în România. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a explicat cât va mai ține valul de ger. Astfel, potrivit Elenei Mateescu, cel puțin până miercuri temperaturile vor rămâne negative în toată țara.

Vom vorbi de încălzire și de creștere a valorilor termice, dar doar timid, aș putea spune, pentru că ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, adică diferențele vor fi, într-adevăr, între 0 până la 7…8 grade începând de joi, din a doua parte a acestei săptămâni. Minimele vor crește ușor, dar vor rămâne preponderent negative, până la valori de -5 grade, ulterior 1…2 grade în zona litoralului, dar și în Capitală. Până atunci, debutul săptămânii și prima jumătate a acestei săptămâni, vor fi caracterizate de o vreme geroasă noaptea și dimineața, cu minime foarte coborâte, până la -18 grade, așa cum am înregistrat și în această dimineață. La fel vom înregistra și mâine dimineață, și miercuri dimineața, și este posibil ca cele mai coborâte valori să le înregistrăm în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -17…-18 grade, până la -7 grade în zonele mai joase de relief”, a spus, pentru anten3.ro, Elena Mateescu.

Ea a declarat că rămâne incidența acestui val de aer polar care va aduce, în următoarele zile, și posibilitatea să mai înregistrăm precipitații mixte în extremitatea de vest, dar și în nordul Moldovei.  La munte vom avea intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor depăși 60…70 km/h, viscolind stratul de zăpadă și spulberând zăpada depusă.

„Așadar un episod autentic de iarnă, cel mai rece de până în prezent, din această iarnă”, a mai spus, pentru sursa citată, directorul ANM.

Trist! O artistă din Botoșani a murit chiar în ziua în care ar fi împlinit 38 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *