A murit un profesor din Botoșani, model de performanță profesională. „O mare pierdere pentru noi, dar și pentru învățământ”

A murit un apreciat profesor din județul Botoșani. Este vorba despre profesorul Aurel Murărașu, din comuna Vorniceni, care a fost mentor pentru generații întregi de elevi. Prin „mâinile sale” au trecut oameni de vază ai societății, care au fost învățați nu doar tainele cunoașterii, ci și cum să fie oameni în adevăratul sens al cuvântului.

„O mare pierdere pentru noi, dar și pentru învățământ”, spun cei care l-au cunoscut.

Profesor pensionar, Aurel Murarașu era născut pe 17 februarie 1936, în satul Vorniceni. A urmat școala primară în satul său natal, avându-l ca învățător pe Constantin Ciubotaru. Continuă apoi școala generală, din satul său natal, fiind prima promoție cu șapte clase din Vorniceni. În anii 1955-1959 urmează Liceul Grigore Ghica Voievod din Dorohoi.

În anul 1961 termină stagiul militar, ca mai apoi să se încadreze ca profesor necalificat de educație fizică la Școala Generală din Vorniceni. Urmează Facultatea de Educație Fizică de 3 ani din Iași fiind apoi profesor titular de Educație Fizică la Liceul de Cultură Generală din Vorniceni.

Model de performanță profesională

În perioada anilor 1980-1987 este director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Vorniceni, fiind un bun administrator al școlii și un îndrumător al cadrelor didactice, îmbunătățind calitatea învățământului. În perioada 1990-1996 este director al Școlii Gimnaziale nr.2 Vorniceni unde desfășoară o activitate laborioasă didactică și profesională.

„Spirit practic și dinamic, caracterizat prin credință și profesionalism, profesorul Aurel Murarașu, rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut, o persoană deosebită, un chip luminos al învățământului vornicenean, rămâne un model de performanță profesională și credință unită cu fapta,care ne-a lăsat drept moștenire rezultatele vastei sale activități, dar un model de bunătate și respect față de vorniceneni”, spune profesorul Teodor Epure, care i-a fost coleg de catedră.

Un parc eolian cu 23 de turbine va fi construit într-o comună din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *