O femeie din Botoșani a fost condamnată pentru că a furat o haină de blană din vulpe polară

femeie arestata, stiri, botosani, politieO femeie din Botoșani a fost condamnată pentru că a furat o haină de blană din vulpe polară din mall. Renata Borcoi, de 42 de ani, a fost condamnată de Judecătoria Suceava la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Instanța a decis un termen de supraveghere de doi ani, timp în care botoșăneanca va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Botoșani ori în cadrul DGASPC Botoșani, pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit stireasucevei.ro, la data de 21 februarie 2023, pe la ora 17.20, administratorul unei întreprinderi individuale cu punct de lucru în incinta Iulius Mall Suceava a fost apelat de către o angajată care l-a anunțat că a constatat lipsa unei haine din blană de vulpe polară, de culoare albă, care se afla spre vânzare pe un stand metalic din zona spațiului comercial.

La scurt timp, administratorul s-a deplasat la punctul de lucru, unde a constatat lipsa hainei respective. Atunci, acesta a luat legătura cu personalul de securitate, ocazie cu care a aflat că în acea zi, pe la ora 16.50, femeie s-a apropiat de magazinul de blănuri și haine din piele pe care-l administrează, printr-o zonă neaccesibilă de obicei clienților. De acolo individa a luat o haină din blană de vulpe polară ce era expusă spre vânzare pe un stand metalic. După însușirea pe nedrept a hainei, femeia a plecat din zona magazinului fără a achita contravaloarea produsului și fără a mai discuta cu gestionara.

Din discuțiile purtate cu personalul firmei de pază, s-a aflat că femeia respectivă s-a întâlnit la scurt timp cu un bărbat și că ambii păreau de etnie rromă. Cei doi și-au continuat deplasarea spre ieșirea din complexul comercial, părăsind parcarea mall-ului cu un autoturism marca Opel.

La dosar au fost adăugate filmări din incinta Iulius Mall Suceava, cât și înregistrări video de la sistemul de supraveghere al Primăriei Municipiului Suceava.

La data de 13 martie 2023, autoturismul cu care cei doi au plecat de la mall a fost oprit de către un echipaj de poliție. La volan se afla un bărbat care a susținut că a cumpărat autoturismul respectiv la începutul lunii martie 2023. Șoferul a luat legătura cu individul căutat, apelându-l pe Facebook și comunicându-i să ia legătura cu persoana ce a furat o haină de blană din Iulius Mall Suceava și să se prezinte la sediul Poliției Municipiului Suceava. Astfel s-a aflat identitatea hoaței.

Persoana vătămată nu a dorit să se constituie parte civilă în procesul penal, însă a solicitat tragerea la răspundere a inculpatei. Victima și-a recuperat haina din blană de vulpe.

Inculpata are studii primare, nu are ocupație sau loc de muncă. Aceasta nu are antecedente penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *