Ucigaşul bătrânului de la Coşula, arestat pentru două infracţiuni. Verdict al judecătorilor din Botoşani

Ucigaşul bătrânului de la Coşula a fost arestat preventiv pentru două infracţiuni. Judecătorii de la Tribunalul Botoşani au emis, sâmbătă, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Florin Popa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată urmată de moartea victimei.

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 6113/143/P/2023. În baza art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 224 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului POPA FLORIN cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată urmată de moartea victimei, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 233,234 alin. 1 lit. a,d,f şi g C. penal şi de art. 236 C. penal rap. la art. 233,234 alin. 1 lit. a, d,f şi g C. penal cu aplic. art. 38 alin. 1 C. penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.01.2024, până la data de 18.02.2024, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu – av. Stărică Aura, în sumă de 680 lei se va achita Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20.01.2024, ora 15:35.

 

Ucigașul botoșăneanului de 85 de ani. fost prins în cursul zilei de vineri, când, de altfel, poliţiştii au dispus şi reţinerea tânărului de 22 de ani.

„În urma probatoriului administrat a reieșit faptul că, în seara zilei de 16 ianuarie a.c., ar fi pătruns fără drept, în locuința unor bătrâni, din comuna Coșula, iar prin folosirea de violențe ar fi încercat să sustragă bani din interior. În acest context, tânărul ar fi lovit victimele, iar în urma leziunilor suferite, bărbatul de 85 de ani a decedat”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Percheziții la locuința acestuia

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, vineri, la locuința tânărului bănuit de comiterea faptei, prilej cu care „au fost identificate bunuri care interesează cauza”.

Ulterior acesta a fost condus la audieri, în urma cărora a fost dispusă reținerea sa pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani. Cercetările continuă de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

VIDEO Modul sălbatic în care Florin l-a obligat pe botoșăneanul de 85 de ani să-i dea economiile. Bărbatul a fost chinuit ca-n filmele de groază

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *