Temperaturi neobișnuite în februarie, în România! Prognoza meteo 22 ianuarie – 19 februarie 2024

ninsoare, drum national, stiri, botosani, drdp iasiAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei până la mijlocul lunii februarie, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *