O asistentă medicală implicată în dosarul şpăgilor de la Spitalul Judeţean Botoşani îi contestă pe procurorii DNA

O asistentă medicală implicată în dosarul şpăgilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani îi contestă pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Este vorba de Mirela Titiliu, asistent-șef în cadrul Secției Boli Infecțioase Adulți aparținând Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. 

Aceasta a fost plasată, în urmă cu două zile, sub control judiciar de procurorii DNA Suceava pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită. Botoşăneanca a contestat în instanţă măsura controlului judiciar. 

Ce spun procurorii DNA: „În perioada 2020-2022, inculpații Titiliuc Mirela, Surugiu Anca și Anichei Claudiu, ar fi deținut diferite calități în cadrul comisiilor de examinare înființate la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pentru ocuparea unor posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși, asistent medical debutant pe durată determinată și infirmier.
În acel context, inculpații Surugiu Anca și Anichei Claudiu ar fi furnizat unor candidați subiectele stabilite de comisie, ce urmau să fie date la probele de concurs, în scopul facilitării promovării acestora, prin obținerea unei note minime, respectiv nota 7,00.
În aceleași împrejurări, inculpatele Titiliuc Mirela și Surugiu Anca ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la alți candidați bunuri și sume de bani cuprinse între 500 lei și 10.000 lei.
Ulterior, ca urmare a „ajutorului” oferit de inculpați, toți candidații au promovat concursurile la care s-au înscris”.

https://www.botosaninews.ro/607709/social/inca-trei-angajati-ai-spitalului-judetean-botosani-anchetati-de-dna-in-dosarul-concursurilor-masluite-vezi-cine-sunt/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *