Tranzitul transfrontalier afectat de protestul fermierilor la intrarea în ţară, în PTF Stânca. Polițiștii și jandarmii, la fața locului pentru fluidizarea traficului și asigurarea ordinii

Ca urmare a protestului fermierilor şi transportatorilor, traficul se desfăşoară cu dificultate pe DN2 şi DN 29E, fiind afectat tranzitul transfrontalier doar la intrarea în ţară şi numai pentru automarfare, prin două puncte de frontieră – PTF Siret ( la frontiera cu Ucraina) și PTF Stânca (la frontiera cu Republica Moldova), sens în care efective din cadrul Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră acţionează în teren pentru gestionarea situaţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Botoșani, Minodora Răcnea, în ceea ce privește traficul persoanelor și autoturismelor, acesta se desfășoară în condiții normale, la nivelul tuturor punctelor de frontieră naționale.

Pentru gestionarea acestei situaţii, efective de poliţişti din cadrul IPJ Suceava şi IPJ Botoşani desfăşoară activităţi, atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce echipaje ale Jandarmeriei din cele două judeţe sunt prezente la fața locului pentru a acorda sprijin în vederea restabilirii în cel mai scurt timp a situației și pentru a asigura ordinea publică și protecția tuturor participanților.

În acest context, recomandăm tuturor persoanelor să adopte o abordare responsabilă și să respecte recomandările forțelor de ordine, astfel încât să se permită soluționarea situației în cel mai scurt timp. Faţă de această situaţie, Poliţia de Frontieră recomandă folosirea rutelor alternative pentru traficul transfrontalier şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro . La încetarea situaţiei ce a generat îngreunarea traficului la frontieră şi reluarea acestuia în condiţii normale, vor fi dispuse măsuri pentru asigurarea fluidizării acestuia. Rămânem în continuare la datorie pentru siguranța cetățenilor cărora le recomandă ca, în situaţia în care vor avea nevoie de sprijin, să se adreseze forţelor de ordine sau să apeleze numărul unic pentru situații de urgență 112” a declarat Minodora Răcnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *