Ziua și inculpatul în dosarul angajărilor de la Spitalul Județean Mavromati Botoșani. Încă un bărbat plasat sub control judiciar

Ziua și inculpatul în dosarul angajărilor de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani. Încă un bărbat a fost plasat, miercuri, sub control judiciar sub acuzația de trafic de influență, după ce ar fi înlesnit unei persoane să își angajeze soția la cel mai mare spital din Botoșani.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că botoșăneanul ar fi primit 5.000 de euro pentru a interveni pentru angajarea unei femei pe postul de debutant chimist. Faptele s-au întâmplat în luna mai 2022, iar, în urma concursului organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, persoana respectivă a fost angajată la Laboratorul de analize medicale al spitalului.

Bărbatul a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA, iar miercuri Tribunalul Suceava decis luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta.

Încă trei angajați ai Spitalului Județean Botoșani, anchetați de DNA în dosarul concursurilor măsluite. Vezi cine sunt!

Solutia pe scurt:

În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge, ca neîntemeiată, propunerea D.N.A. Suceava de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul URSULIANU CORNELIU, în prezent aflat în stare de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava. În baza art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 al. 1, 3 şi 4 lit. b Cod procedură penală coroborat cu art. 215 Cod procedură penală şi art. 2151 al. 1 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul URSULIANU CORNELIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 17.01.2024 şi până la data de 16.03.2024, inclusiv.

În temeiul art. 215 alin. 1 Cod procedură penală, inculpatul, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, va trebui să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze, de îndată, DNA Suceava sau organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv Poliţia municipiului Botoşani, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliţie sau ori de câte ori este chemat. Conform art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, inculpatul, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, va trebui să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a municipiului Botoşani decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor de urmărire penală; – să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, între ei şi nici cu numiţii OBREJA ANDREEA, OBREJA COSTIN, ROŞU FLORIN CĂTĂLIN. – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

În temeiul art. 215 alin. 4 Cod procedură penală, supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de Poliţia municipiului Botoşani. În baza art. 215 alin. 3 şi 7 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor menţionate, se poate lua faţă de acesta măsura arestării preventive sau a arestului la domiciliu, organele de poliţie având obligaţia de a verifica periodic respectarea de către inculpat a măsurii preventive şi a obligaţiilor ce i s-au impus. Conform art. 215 alin. 5 Cod procedură penală, măsura va fi comunicată inculpatului, Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Boto?ani – Biroul Supravegheri Judiciare, Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Paşapoartelor Simple Botoşani, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 100 lei reprezentând onorariul parţial avocatului Nimigean Denisa desemnat din oficiu pentru inculpat, se suportă de stat şi se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 17.01.2024, ora 13:50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *