Sute de pensionari din Botoşani au primit tichete sociale. Ajutoarele se acordă din bugetul local

Direcția de Asistență Socială Botoșani a distribuit tichete sociale la 440 de pensionari cu venituri mici.  Tichetele se asigură de două ori pe an, înaintea sărbătorilor pascale și înaintea sărbătorilor de iarnă. Acest sprijin financiar în cuantum de 100 de lei de persoană este destinat pensionarilor sistemului public de pensii care au împlinit sau împlinesc 65 de ani și care au venitul net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat multiplicată cu coeficientul 1,02. Totodată, pensionarii care solicită tichete sociale nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Toate persoanele care au depus cereri au beneficiat de acest sprijin financiar. Este un ajutor din partea municipalității pentru pensionarii cu venituri mici și o dovadă că am reușit să aducem o bucurie, în prag de sărbători, celor care nu au suficiente resurse financiare pentru a-și asigura cele necesare unui trai decent ”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială Botoșani.

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii au beneficiat de bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Produsele și serviciile au fost achiziționate de la unitățile din lista care a fost distribuită beneficiarilor, odată cu tichetele sociale.

Anul trecut, înaintea sărbătorilor pascale, 368 de pensionari au primit tichete asigurate de municipalitatea botoșăneană, în cadrul acestui program social demarat prin votul consilierilor municipali.

Spectacol dedicat Zilei Micii Uniri, organizat de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *