Cei peste 140 de medici de familie din Botoșani nu vor semna noul Contract cadru și ies la proteste în stradă. Medic: Până la 1 februarie nu va fi închis niciun cabinet, însă după nu garantăm

Cei peste 140 de medici de familie din județul Botoșani nu vor semna noul Contract cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate de la 1 februarie și ies la proteste în stradă. Decizia a fost luată în unanimitate, luni, la ședința care a avut loc la sediul Colegiului Medicilor din Botoșani.

Potrivit medicului Constantin Didi Moșneguțu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, în urma întrunirii s-a stabilit un calendar de proteste sincronizat cu cel de la nivel național, urmând ca acțiunile în stradă să aibă loc îm afara programului medicilor de familie, astfel încât să nu aibă de suferit pacienții.

La ședința de luni s-a stabilit un calendar sincronizat cu calendarul national, iar toți medicii din Botoșani au stabilit că nu vor semna contractul cu noile condiții, de la 1 februarie. Cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor trebui să găseacă o soluție, dacă nu, vor fi probleme. Toate acțiunile de protest se vor face în afara programului, pentru a nu afecta pacientul”, a declarat Constantin Didi Moșneguțu, care este medic de familie.

La nivel județean, acțiunile de protest vor include pichetarea Prefecturii și a Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

”Până la 1 februarie nu va fi închis niciun cabinet, însă după nu garantăm. Pacienții au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, nu cu noi, iar Casa de Asigurări trebuie să găsească soluții”, a mai spus medicul de familie botoșănean.

Medicii de familie așteaptă întâlnirea de pe 18 ianuarie de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, unde se va dezbate această problemă și funcție de rezultatele acesteia vor acționa ca atare.

Clădire de birouri din centrul municipiului Botoșani, scoasă la licitație. Are aproape 3.000 metri pătrați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *