Detalii șocante ies la iveală în cazul botoșănencei ucise de soț. Ce spun procurorii după rezultatele necropsiei și care este starea bărbatului care a încercat să se sinucidă

Foto captura ProTV

Detalii șocante ies la iveală, după ce legiștii au tras ultimele concluzii despre felul în care și-a pierdut viața femeia din Botoșani găsită în apartamentul ei cu un cuțit în mână și o icoană pe piept.

Procurorii spun că este vorba, fară îndoială, despre o crimă, după ce au primit rezultatele necropsiei. Suspectul principal este chiar soțul victimei. El a intrat intenționat cu autoturismul într-un copac. Dar a supraviețuit și se află acum la spital.

Trupul victimei a fost dus sâmbătă dimineață la necropsie, iar primele rezultate indică o concluzie tulburătoare: femeia de 50 de ani a fost ucisă. Medicii legiști au stabilit că moartea Luminiței Băeșu a fost una violentă, potrivit ProTV.

Valeriu Iulian Chihaia, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani: „În urma necropsiei a rezultat că decesul victimei a fost cauzat în mod direct de traumatismele cranio-cerebrale produse prin lovire cu corpuri dure”.

Victima avea în mână un cuțit. De aici anchetatorii și-au pus mai multe semne de întrebare. Procurorii nu exclud varianta ca soțul ei să-i fi pus femeii cuțitul în mână, în încercarea de a creiona ipoteza sinuciderii nevestei, sau chiar să pară că ea l-ar fi atacat.

Valeriu Iulian Chihaia, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani: „Nu sunt informații certe. Există și posibilitatea unei așa-zise regii”.

Cuțitul aflat în mâna femeii rămâne o enigmă pentru anchetatori.

Alin Băeșu Tunsu, fiul cuplului: Era verbal agresiv, nu cu mâinile”.

R: Deci nu ai crezut că ar fi în stare?

Alin Băeșu Tunsu, fiul cuplului: Nu, nu, nu, în nici un caz”.

Icoana de pe pieptul femeii este un alt element de analiză pentru criminaliști. Psihologii consideră că ar putea fi un semn de remușcare al bărbatului, de regret, sau de credință religioasă.

Gabriela Groza, psiholog criminalist: „Nu întodeauna găsim o logică a comportamentului când vorbim de o persoană cu consum de alcool, ori droguri. Se întâmplă că după ce se omoară o persoană din familie și apare regretul să se aprindă o lumânare sau să se pună o iconiță”.

După cearta urmată de crimă, soțul a fugit și ar fi încercat să se sinucidă intrând cu mașina într-un copac. Bărbatul a fost dus în stare gravă la spital. Astăzi a fost detubat pentru că acum poate respira singur.

Monica Adascaliței, managerul Spitalului Județean Botoșani: „Pacientul a fost detubat. Este internat în continuare pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Mavromați Botoșani. Este stabil hemodinamic, conștient”.

Anchetatorii speră să îl poată audia în zilele următoare și să lămurească misterul celor două obiecte găsite pe trupul soției decedate: cuțitul și icoana. Deocamdată procurorii au deschis un dosar penal, in rem, pentru omor, informează Stirile ProTV

FOTO & VIDEO Șofer de camion din Botoșani, rănit grav în accidentul mortal de vineri seară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *