FOTO Gest deosebit al italienilor, în locul în care două femei au fost ucise de un botoșănean. Totul s-a întâmplat la doar câteva zile după ce Delia și Maria au fost găsite fără suflare de autorități

Foto captura obseravtor

Comunitatea din care făceau parte Delia și Maria, româncele ucise în Italia, le-a adus un omagiu celor două femei.

La câteva zile după ce Delia și Maria și-au pierdut viața într-un mod îngrozitor, în propriile locuințe, locuitorii orașului în care acestea stăteau de ani buni au făcut un gest impresionant în memoria lor. Deși unii dintre ei nici nu le-au cunoscut pe românce, aceștia au rămas șocați de groaznica crimă care a avut loc în vecinătatea lor și nu pot înțelege cum s-a putut produce o asemenea întâmplare.

La mai bine de o săptămână după ce Maria Rus și Delia Zărnescu, două bune prietene ce locuiau într-un orășel din Sicilia, au fost găsite fără viață în propriile lor case, locuitorii orașului Naro, acolo unde s-a produs tragedia, s-au unit și au ieșit pe străzi.

În memoria celor două femei care făceau parte din comunitatea lor, oamenii au mărșăluit prin oraș, în tăcere, pentru a le aduce un ultim omagiu Deliei și Mariei, care și-au pierdut viața într-un mod teribil. În fruntea grupului s-a aflat primarul orașului, dar și consulul României la Catania.

Maria Grazia Brandara, primarul orașului unde locuiau cele două românce, a făcut declarații dureroase despre întâmplarea terifiantă care a avut loc în Naro.

„Locuitorii din Naro sunt îndureraţi şi consternaţi de ceea ce s-a întâmplat. Nu sunt două românce afectate, ci două femei pe care le considerăm că fac parte din comunitatea din Naro. Oamenii sunt primiţi foarte bine în oraşul meu, o demonstrează faptul că străinii vin la Naro şi rămân aici. A fost cu adevărat o violenţă atroce împotriva a două femei care ar fi trebuit să fie libere să spună „Nu”. Au avut parte de un sfârşit atroce, dureros. Ce motiv?! Nu poate exista niciun motiv!”, a spus Maria Grazia Brandara, primarul orașului Naro, potrivit Observatornews.ro.

Fiica Mariei Rus, distrusă de durere

foto observator

Principalul suspect în cazul dublei crime din Italia este un tânăr de 24 de ani, pe nume Omar Eduard Nedelcov, care ar fi fost în locuința Deliei Zărnescu chiar înainte de tragedie. Potrivit autorităților, Omar ar fi fost la cină acasă la Delia, alături de un alt bărbat, în vârstă de 50 de ani. După ce ar fi consumat mai multe pahare de alcool, tânărul i-ar fi făcut avansuri femeii, iar aceasta l-ar fi refuzat.

Orbit de supărare, Omar s-ar fi deplasat la casa Mariei Rus, care era la mai puțin de 200 de metri distanță și ar fi ucis-o, provocând un incendiu la locuința ei. Ulterior, s-ar fi întors acasă la Delia, pe care ar fi lăsat-o fără viață.

Fiica Mariei Rus face declarații cutremurătoare, dezvăluind că tânărul nu le era străin membrilor familiei lor. Potrivit acesteia, Omar a lucrat cu tatăl ei, dar nu înțelege de ce acesta a mers peste mama ei în casă și i-a curmat viața.

„Le pare rău tuturor. Nu mai am cuvinte. Au fost foarte multe persoane. A fost un şoc foarte mare. Îl cunoaştem (n.r.- pe criminal) din văzute. Ştiu că a lucrat cu tatăl meu vreo două zile. Nu ştiu nimic. Cum i-a venit ideea să meargă la mama mea. Nu ştiu absolut nimic”, a spus Marcela Rus, fiica uneia dintre femeile ucise, pentru sursa citată anterior.

Acum, familiile celor doi femei se pregătesc pentru înmormântare. Delia Zărnescu va fi condusă astăzi pe ultimul drum, în vreme ce trupul neînsuflețit al prietenei sale, Maria Rus, va fi adus în România în zilele următoare, scrie WOWBiz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *