O nouă decizie a Tribunalului Botoșani în cazul mamei care și-a aruncat copiii de la etajul II al Hotelului Tineret

Mama din judeţul Botoşani care, pe 20 august 2023, şi-a aruncat copiii pe geam de la etajul al doilea al Hotelului Tineret din municipiul reședință de județ a primit, miercuri, o nouă decizie din partea instanței. Magistrații de la Tribunalul Botoşani au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele Lorelei Babii, care a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „violență în familie sub forma omorului” și „violență în familie sub forma tentativei de omor” , după ce unul copii săi, cel în vârstă de un an, a murit, iar altul, de doi ani, a fost grav rănit, dara  supraviețuit.

Botoșăneanca şi-a aruncat băieţeii de la etajul al II-lea al Hotelului Tineret. Tânăra de 23 de ani, din localitatea Albeşti, a recurs la gestul înfiorător pentru a se răzbuna pe soţul său.

Solutia pe scurt:

Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispozițiile art.208 alin. 4 Cod procedură penală. În temeiul art. 362 Cod procedură penală raportat la art.208 alin.4 raportat la art.207 alin.4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi prin încheierea nr. 62 din data de 23 august 2023 pronunţată în dosarul nr. 1940/40/2023 al Tribunalului Botoșani, faţă de inculpata Babii Lorela- Catrinel, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de omor – violenţă în familie şi tentativă la omor – violenţă în familie, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 199 alin. 1 Cod penal şi art. 32 rap. la art. 188 alin. 1, 2 Cod penal cu aplic. art. 199 alin. 1 Cod penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pe care o menţine, urmând ca în termen de 60 zile instanţa să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 10 ianuarie 2024.

Un bărbat din județul Botoșani, călcat în Italia de o mașină. Șoferul, un cetățean chinez, acuzat de omor stradal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *