Care sunt drumurile județene din Botoșani în care se va investi cu prioritate în 2024

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) Botoșani va beneficia de o sumă de 16,9 milioane lei, din bani guvernamentali, pentru continuarea, în 2024, a programului de întreținere prin realizarea de covoare asfaltice și plombe. Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a anunțat, miercuri, în ședința pe care a avut-o cu primarii, că prioritate vor avea „sectoarele afectate de transportul de materiale de construcții pentru modernizarea drumurilor județene și naționale, dar și cele afectate de transportatorii de cereale, care continuă să sfideze legile și depășesc mult tonajul autorizat”.

Astfel, DJDP va finaliza intervenția la DJ 208 în Copălău, unde, în toamnă, s-au făcut lucrări la fundație, iar în acest an se va reface covorul asfaltic.

De asemenea, DJDP va interveni pe:

  • sectorul Vorona – Joldești din DJ208C,
  • sectorul Botoșani – Cișmea – intersecție Roma/Costești din DJ296, afectat de o alunecare de teren,
  • sectorul Stăuceni – Roșiori din DJ296A, afectat de traficul greu deviat pe aici pentru efectuarea lucrărilor la primul viaduct de pe drumul național Botoșani – Ștefănești,
  • pe DJ294, pe sectorul Brăteni – Dobârceni, unde am făcut deja o lucrare la fundație pe un sector cu alunecare de teren.

Pe lista intervențiilor, covoare asfaltice sau plombe, se află și:

  • DJ 291B Șendriceni – Mihăileni,
  • DJ 298 Vorniceni – Dumeni,
  • DJ292 Corlăteni – Podeni,
  • DJ294A în Mitoc
  • DJ293A, Viișoara – Păltiniș.

„Bineînțeles, calendarul lucrărilor va ține cont și de celelalte proiecte de modernizare a drumurilor județene pe care le avem în implementare. În acest moment, lucrăm la modernizarea a peste 31 de kilometri de drumuri de piatră. Intenționăm, în funcție de resursele financiare pe care le vom avea, să turnăm aproximativ 50 de kilometri de covoare asfaltice, care se vor adăuga celor peste 70 de kilometri realizați până acum și celor peste 150 de kilometri de drum județean care au fost modernizați”, a adăugat Federovici.

De asemenea, DJDP Botoșani a finalizat procedura de achiziție pentru modernizarea drumului județean DJ291D, Oroftiana; Baranca–Bajura, cu o lungime del 10,2 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 50 de milioane de lei (10 milioane de euro), din care doar 10 milioane de lei reprezintă finanțarea prin Programul „Anghel Saligny”, iar 40 de milioane de lei (8 milioane de euro) trebuie asigurate de către Consiliul Județean Botoșani.

Din bugetul propriu al Consiliului Județean va fi finanțată, începând din acest an, modernizarea celor 15 kilometri din DJ293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca. Este vorba de o investiție de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro), care va fi scoasă la licitație după aprobarea bugetului propriu al CJ. Până acum, tot din bugetul Consiliului, a fost realizată proiectarea pentru modernizarea acestui drum județean. Pentru DJ293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca, nu s-a alocat finanțare prin Programul „Anghel Saligny”.

FOTO Un autobuz cu pasageri a ieșit, astăzi, în decor din cauza poleiului de pe un drum județean din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *