FOTO & VIDEO Protest de amploare al fermierilor pe străzile din Botoșani. Ce nemulțumiri au

Un protest de amploare are loc, miercuri, pe străzile din municipiul Botoșani. Fermierii botoșăneni s-au revoltat și au mărșăluit de pe strada Împărat Traian până la sensul giratoriu de la Lebăda și de acolo la sensul giratoriu de la Dedeman.

Printre revendicările principale ale fermierilor se numără mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern, acciza la motorină, concurența neloială cu companiile care nu dețin RCA și licențe, implementarea sistemului de GPS pe camioane, taxa de drum, accesul la beneficii și fonduri europene, acordarea de tichete pentru camioane electrice și beneficii similare celor din construcții.

Printre cererile fermierilor se regăsesc și probleme legate de echivalarea categoriilor de conducere, obligativitatea înmatriculării și nu a înregistrării la primărie, obligativitatea inspecției tehnice periodice, lipsa subvențiilor, implementarea legii forței majore pentru sprijinirea fermierilor cu probleme financiare, susținerea în fața investitorilor străini și alte aspecte legislative.

Fermierii subliniază importanța unei solidarități naționale și își propun să-și facă auzite vocile pentru a obține schimbările necesare în beneficiul întregii comunități agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *