Vremea 9 ianuarie- 5 februarie 2024. Când scăpăm de ciclonul polar; ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 ianuarie – 5 februarie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, după valul de frig din aceste zile, vremea va reveni la normal.

Meteorologii ANM au actualizat marţi, 9 ianuarie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 8 ianuarie – 5 februarie 2024. Astfel, până în prima săptămână din februarie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Vremea 9 – 15 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în estul țării, dar și deficitar în regiunile intracarpatice și local în cele sud-estice. În restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 15-22 ianuarie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile nord-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Vremea 22 – 29 ianuarie 2024

În săptămâna 22-29 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 29 ianuarie – 5 februarie 2024

În săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în regiunile nord-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor excedentare local, precizează meteorologii, potrivit Observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *