Bebeluș de două luni, dintr-o familie din Botoșani, la un pas de moarte după ce a mâncat cartofi

Un bebeluș de două luni, dintr-o familie din județul Botoșani, a fost la un pas de moarte după ce a mâncat cartofi. Este vorba despre o fetiță care, în prima zi a acestui an, a ajuns la spital după ce s-a înecat cu o bucată de cartofi.

Părinții acesteia mâncau cartofi copți și i-au dat și ei, numai că fetiței i-a rămas o bucățică în esofag. Medicii botoșăneni au decis transferul acesteia la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași.

„Sugarul a fost trasferat de la Botoșani. Medicii Spitalului Sf. Maria au reusit să îi extragă bucata de cartof și să elibereze obstrucția esofagului. Acum bebelușul este în stare stabilă, internat în Secția de Terapie Intensivă, fiind supravegheat îndeaproape”, a spus, pentru Vesteaiasului.ro, Alina Belu, managerul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași.

Medicii atrag atenția că astfel de situații pot fi fatale pentru sugari. Diversificarea alimentației este recomandată după 6 luni de la naștere și numai după consultul unui pediatru.

Drum județean din Botoșani redat circulației după ce a fost închis din cauza viscolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *