Cursuri suspendate în patru școli din județul Botoșani din cauza vremii. Peste 1.100 de elevi stau acasă

Cursurile au fost suspendate, marți, în patru școli din județul Botoșani din cauza vremii. Peste 1.100 de elevi stau acasă din cauza drumurilor impracticabile. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 1 Unteni – 240 elevi și 25 cadre didactice; Școala Gimnazială Nr.1 Călărași – 308 elevi și 36 cadre didactice; Școala Gimnazială Nr. 1 Avrameni – 423 elevi și 41 cadre didactice; și Școala Gimnazială Nr. 1 Rauseni – 198 elevi și 26 cadre didactice. În total sunt afectați 1169 elevi și 128 cadre didactice.

Două tronsoane de drum județean, închise circulației, marți dimineață. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani , au fost închise circulației : DJ 282 H între Rediu – limita cu județul Iași și DJ 291 K Lozna – Călinești.

Pe DN 29, Răchiți – Manoleasa se menține restricția pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, pe timpul nopții de luni spre marți, s-au înregistrat alte opt apeluri din partea unor cetățeni care aveau nevoie de ajutor pentru că nu puteau înainta cu autoturismele din cauza zăpezii de pe carosabil.

Pe DJ 293, între Mileanca – Coțușca, unde o mașină a rămas înzăpezită. Au intervenit polițiștii și drumarii de la Direcție Drumuri Județene și Poduri Botoșani, iar pe DJ. 208 D, între Bucecea – Hânțești, unde o mașină de dializă nu și-a mai putut continua drumul pentru a prelua un bolnav. Cazul a fost direcționat către Poliție și drumarii de la Direcție Drumuri Județene și Poduri Botoșani.

De asemenea, pe DJ 208 H, între Sulița și Cerbu, unde un autoturism a rămas înzăpezit. Cazul a fost preluat de Poliție și drumarii de la Direcție Drumuri Județene și Poduri Botoșani.

Ambulanță blocată pe un drum comunal

Pe DC 13, între Săveni și Bodeasca, unde o ambulanță care se deplasa la un caz nu a mai putut înainta. Cazul a fost direcționat către Poliție și drumarii de la Secția Drumuri Naționale și cei de la Direcția Drumuri Județene și Poduri Botoșani. Pe DJ 293, între Havârna și Dorohoi, unde o mașină a rămas blocată în zăpadă. Cazul a fost preluat de Poliție și drumarii de la Direcție Drumuri Județene și Poduri Botoșani;

Pe DN 29, la intersecția cu DJ 296 A, unde erau cinci autoturisme. Au intervenit Polițiștii și drumarii Secției de Drumuri Naționale, iar pe DJ 208H, releu Baisa, unde trei mașini, în care se aflau patru persoane, au rămas înzăpezite. La caz au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani.

Pe DC 77, unde o cistern de 3,5 tone a derapat la intrarea pe barajul Rogojești. Cazul a fost direcționat către Poliție și Primărie.

În continuare, pe celelalte drumuri din județ se circulă în condiții de iarnă. Vă reamintim că, județul Botoșani se află sub incidența unei atenționări meteorologice tip Cod Galben de ninsori, viscol și polei până astăzi, la ora 10:00.

Situație dificilă pe drumurile din județ. O ambulanță, dar și mai multe mașini au rămas înzăpezite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *