Încă un drum din județul Botoșani, blocat din cauza zăpezii. Primar: Vă rugăm să evitați drumul

Încă un drum din județul Botoșani a fost blocat din cauza zăpezii, potrivit primarului comunei Bălușeni, Claudiu Doroftei. Șeful administrației județene susține că din cauza ninsorii și a viscolului circulația a fost oprită pe drumul prin Bălușeni către Botoșani.

„Datorită condițiilor meteo nefavorabile vă rugăm sa evitați drumul prin Bălușeni catre Botosani deoarece circulația s-a blocat ! La această oră se poate circula prin Draxini ( Trestioara)”, a anunțat primarul.

Probleme au fost luni seară și pe drumul DN 29, Botoșani- Săveni, unde circulația a fost închisă pe ambele sensuri pentru ca drumarii să poată interveni pentru curățarea carosabilului.

Alerta Cod Galben de ninsori este valabilă până marți, 9 ianuarie, la ora 10.00. În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local
vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.
La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *