FOTO Încep pregătirile pentru procesele electorale din județul Botoșani din 2024

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a organizat, luni, o întâlnire de lucru în vederea pregătirii celor patru procese electorale care vor fi organizate în anul 2024 de Instituția Prefectului la nivelul județului Botoșani. Este vorba despre alegerile europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare.

La ședință au participat reprezentanții Direcției Județene a Autorității Electorale Permanente Botoșani, Direcției Județene de Statistică Botoșani și Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Botoșani.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre organizarea secțiilor de votare, despre circumscripțiile electorale, calendarul sesiunilor de instruire ale experților electorali, modificările cadrului legislativ și pregătirile necesare pentru desfășurarea în bune condiții a proceselor electorale.
Prefectul județului Botoșani a subliniat necesitatea unei bune colaborări între instituțiile publice cu atribuții în domeniu, precum și cu autoritățile publice locale.

”Calendarul electoral din acest an este unul aglomerat, de aceea am inițiat astăzi o serie de întâlniri tehnice, am pornit din timp demersurile de organizare. Astăzi a fost prima întâlnire din această serie, vor urma și altele și cu structurile județene ale MAI și autoritățile publice locale, facem toate demersurile pentru a organiza în bune condiții a tuturor proceselor electorale în județul Botoșani. Îmi doresc să organizăm exemplar alegerile din acest an. Votul reprezintă modalitatea cea mai eficientă prin care poporul participă la actul de guvernare, de aceea este de datoria noastră să organizăm alegerile impecabil.”, a declarat Sorin Cornilă.

Primul lucru pe care l-a făcut un tânăr din Botoșani după ce a împlinit 18 ani. „Sperăm să fie un exemplu și pentru alți tineri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *