VIDEO Zeci de utilaje intervin pe drumurile naționale din Botoșani. Și cei de la Urban Serv au ieșit pe străzi. Primar: Echipele noastre lucrează neîncetat

Județul Botoșani a intrat de duminică sub alertă Cod Galben de ninsori, iar drumarii au scos utilajele pe drumuri. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, pe drumurile naționale din județul Botoșani se acționează cu 31 de autoutilaje, în condiții de ninsori și sectoare cu zăpadă frământată. Stratul de zăpadă măsoară între 1 și 3 cm.

Imagini de la Hudești, DN 29A:

De asemenea, în municipiul Botoșani, cei de la Urban Serv intervin pentru curățarea străzilor, potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

„Echipele noastre lucrează neîncetat pentru a asigura condiții optime de circulație în urma zăpezii căzute. În această noapte, vom desfășura operațiuni de deszăpezire extinse, punând accent pe rutele principale și în apropierea școlilor. Având în vedere că mâine reîncepe școala, dorim să ne asigurăm că toți elevii și părinții beneficiază de drumuri sigure și curate. Vă rugăm să fiți precauți și să evitați deplasările neesențiale în timpul operațiunilor de deszăpezire. Precipitatii abundente sub formă de ninsoare vor fi până marți dimineață, astfel că utilajele Urban Serv vor acționa încontinuu, conform programului de deszăpezire! Pentru sesizări/reclamații : Dispecerat Urban Serv 0231517007 / 0747081027”, anunță edilul.

Alertă Cod Galben până marți

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o alertă Cod Galben pentru mai multe județe ale țării, inclusiv pentru Botoșani. Alerta este valabilă începând de pe 7 ianuarie, de la ora 18.00, până marți, 9 ianuarie, la ora 10.00.

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local
vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.
La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

Primul lucru pe care l-a făcut un tânăr din Botoșani după ce a împlinit 18 ani. „Sperăm să fie un exemplu și pentru alți tineri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *