Patriarhia Română, despre cei care fac poze și live-uri la slujbe: ”Ridicol, o sfidare”. ”Este total inadecvat”

Folosirea telefoanelor în timpul slujbelor pentru a face poze sau a filma este ”aproape ridicol” și ”o sfidare a celor din jur care vor să se roage”, ceva ”total inadecvat”, consideră Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Românii care își fac selfie-uri în timpul slujbelor din biserică, le filmează sau chiar le transmit live pe rețelele sociale au devenit atât de agasanți, încât au atras atenția și Patriarhiei Române.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, este vorba despre un comportament total inadecvat, ridicol chiar, o sfidare a celor care se roagă, interzisă de regulile nescrise ale bunului simț, scrie TVR Info.

A face fotografii în timpul Sfintei Liturghii este aproape ridicol, pentru că este inclusiv o sfidare a celor din jur care vor să se roage, se concentrează, dacă le fluturi telefonul pe sub ochi nu le faci un bine, aşa cum nu-ţi faci nici ţie un bine”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

”Este total inadecvat și este nociv pentru relația noastră pe care o putem stabili cu Dumnezeu”

O mulţime de credincioşi şi o mare de telefoane care se înalţă pentru transmisiuni live pe reţelele de socializare, filmări, fotografii şi chiar apeluri video. Asta în timp ce oamenii ajung chiar să se plimbe prin biserică, în timpul slujbei, ca să găsească cele mai bune unghiuri pentru exprimarea simțului lor artistic.

Iar asta ”nu este firesc, este total inadecvat şi este nociv pentru relaţia noastră pe care o putem stabili cu Dumnezeu în momentele acestea de sacralitate ale slujbelor religioase”, a mai spus oficialul Patriarhiei.

De obicei, la intrarea în mănăstiri şi biserici este specificat că folosirea telefonului mobil în timpul slujbelor este interzisă. Însă, o regulă scrisă nu există, informeaza Stirile ProTV

One thought on “Patriarhia Română, despre cei care fac poze și live-uri la slujbe: ”Ridicol, o sfidare”. ”Este total inadecvat”

  1. Da patriarhiei astea nu-i este rușine? Niște nesimțiți, laicul Banescu sa vorbească în punga un securist mizerabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *