Criza medicilor de familie se adâncește la Botoșani. Încă doi medici au părăsit sistemul

Județul Botoșani se confruntă cu o criză tot mai mare de medici de familie. Încă doi medici au părăsit sistemul, asta în condițiile în care în ultimul an nu a venit la Botoșani niciun medic de familie să profeseze. Este vorba de un medic din municipiul Botoșani și unul din Păltiniș. Mai mult de atât, peste jumătate dintre medicii care încă mai profesează în județ sunt pensionari.

Sunt date îngrijorătoare, iar în cazul în care nu vor veni medici tineri pe posturi, botoșănenii, cei mai mulți din mediul rural, nu vor mai avea de unde să ia o rețetă sau un bilet de trimitere.

Pentru a acoperi nevoia de servicii medicale în zonele din județ unde nu există medic de familie, s-au făcut puncte de lucru secundare ale medicilor de familie din zonă.

În municipiul Botoșani sunt disponibile șase posturi de medic familie, însă vacante sunt și posturi în localitățile: Flămânzi, Adășeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Dimăcheni, Drăgușeni, Păltiniș. Hudești, Manoleasa, Viișoara, Vorniceni, Ungureni, Suharău și Cotușca, potrivit datelor furnizate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Un nou bloc de locuinţe construit la Botoşani. Unde va fi ridicat!

 

4 thoughts on “Criza medicilor de familie se adâncește la Botoșani. Încă doi medici au părăsit sistemul

  1. Sa se schimbe sistemul de acces la sanatate!
    Nu intelegem de ce un medic care numai ia o tensiune, scrie bilete de trimitere si elibereaza retete trb sa fie in sistem?
    Ca tot la spital se ajunge, tot la privat se ajunge…

  2. Nu ia nimeni nici o tensiune.Doar o măsoară. Și apoi întreabă pacientul cum a dormit,ce a mâncat, dacă s- a certat cu soția, dacă îi sunt bine copiii, părinții, dacă l-a durut capul, dacă i-a priit mâncarea…..Apoi îl ia la palpat, la ascultat cu stetoscopul, la bocanit (percuție se numește) …Și iar îl mai întreabă de una, de alta….nimicuri….și apoi scrie doar o rețetă sau un bilet de trimitere. Nici nu ai ce vedea și nici ce aprecia dacă nu ai 10 ani de facultate în care zi și noapte tot cu ochii in cărți. Așa că să vă dați cu părerea când veți avea facultate și specializare făcute.Medicul de familie vă consultă gratis pentru că e în sistem.Altfel o să vă coste și numai să vă deschidă ușa . Doar o rețetă este scrisă de cineva cu carte.. Dacă nu e în sistem ar putea sa va usture….la buzunar.

  3. inainte de 1989 sitemul de sanatate la botosani existau la jumatate numarul de medici! te duceai la spital si erai rezolvat fara mii de programari! popultia a scazut la 80% fata de anii 1990! acum au inventat tot felul de boli au triplat numarul de medici ? explica vreun destept situatia creata si triplarea numarumui de medici?
    astep filozof in sanatate sa vin cu lamuriri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *