FOTO Incendii de amploare în două localități din Botoșani! Hectare întregi de vegetație, cuprinse de flăcări

Două incendii de amploare au avut loc joi, în județul Botoșani. Aproximativ zece hectare de vegetație uscată și stuf au ars, în această după-amiază, pe malul iazului Costești.

„La caz s-au deplasat pompierii din cadrul DetașamentulBotoșani, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, în mai multe focare, arderea fiind întreținută de vânt. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, anunță pompierii.

Din aceeași cauza, joi după-amiază s-a produs un alt incendiu pe raza localității Cătămărăști Vale. La caz au intervenit tot pompierii de la Detașamentul Botoșani. Când au ajuns la fața locului ardea vegetația uscată de pe aproximativ 5000 de metri pătrați și exista pericolul de propagare a flăcărilor la o casă din apropiere.

„Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la locuințe, depozite sau chiar la păduri”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *