Instanţa s-a pronunţat cu privire la cererea de eliberare a fostului manager al Spitalului Judeţean Botoşani, Doina Caba

Instanţa s-a pronunţat, joi, cu privire la cererea de eliberare a fostului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, Doina Caba. Magistraţii Tribunalului Suceava au respins solicitarea Doinei Caba de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar, astfel încât fostul manager rămâne după gratii.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul Mirelei Gabriela Focşa, secretara managerului de la cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Solutia pe scurt:

I. În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea vizând înlocuirea măsurii arestării preventive cu una dintre cele prev. de art. 202 al. 4 lit. b sau d Cod procedură penală, respectiv măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar, formulată de inculpata CABA DOINA, în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava, cercetată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 8 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, 1 infracţiune de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale), 1 infracţiune de trafic de influenţă prev. de art. 291 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi 1 infracţiune de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite în scopul ob?inerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite prev. de art. 12 alin. 1 lit. b din Legea nr. 78/2000, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpata Caba Doina să plătească suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

II. În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea vizând înlocuirea măsurii arestării preventive cu una dintre cele prev. de art. 202 al. 4 lit. b sau d Cod procedură penală, respectiv măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar, formulată de inculpata FOCŞA MIRELA GABRIELA, în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava, cercetată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 3 infrac?iuni de trafic de influenţă prev. de art. 291 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi 2 infracţiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informa?ii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite prev. de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpata Focşa Mirela Gabriela să plătească suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare pentru inculpate şi procuror. Pronunţată astăzi, 4.01.2024, prin punerea la dispoziţia inculpatelor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 al. 2 Cod procedură penală.

Mărturisiri dureroase despre calvarul petrecut într-un cămin din Botoșani. „A murit într-un cămin din ăla, legată de pat, cu c**t în cap…”

One thought on “Instanţa s-a pronunţat cu privire la cererea de eliberare a fostului manager al Spitalului Judeţean Botoşani, Doina Caba

  1. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a numit un nou manager interimar la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, pe o perioadă de trei luni, până la ocuparea postului prin concurs și numirea unui titular. Este vorba de doamna economist Doina Caba, care a mai activat în conducerea mai multor unității sanitare – Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, Spitalul Municipal Dorohoi, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani – iar până astăzi a ocupat funcția de manager de calitate a Spitalul „Bethesda” Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *