Instanța amână luarea unei decizii în privința cererii fostului manager al Spitalului Județean Botoșani de eliberare din arest

Instanța a amânat, miercuri, luarea unei decizii în privința cererii fostului manager al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, Doina Caba, de eliberare din arest. Tribunalul Suceava a amânat pentru joi deliberarea și pronunțarea asupra solicitării de înlocuire a măsurii preventive propusă de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Solutia pe scurt: Amână deliberarea şi pronunţarea la data de 4.01.2024. Pronunţată astăzi, 3.01.2024, prin punerea la dispozi?ia inculpatelor și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 al. 2 Cod procedură penală.

Dosarul Doinei Caba a fost reunit cu cel al Mirelei Foșca, secretara managerului Spitalului Județean, care, de asemenea, a solicitat, tot pe 29 decembrie, eliberarea din arest.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 45 Cod procedură penală rap. la art. 43 al. 3 Cod procedură penală, reuneşte prezentul dosar nr. 4830/86/2023 la dosarul pendinte pe rolul Tribunalului Suceava sub nr. 4829/86/2023, repartizat spre soluţionare aceluiaşi complet de judecată C Vacanta Urgente [p] – judecător de drepturi şi libertăţi, cu termen de judecată fixat astăzi, 3.01.2024. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 3.01.2024.

Caba a fost arestată la cererea procurorilor DNA, ea fiind acuzată de săvârșirea a nouă infracţiuni de luare de mită, o infracţiune de trafic de influență şi o infracţiune de de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, Mirela Gabriela Focșa este acuzată de săvârşirea a trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

Doliu la Botoșani! A murit un cunoscut om de afaceri. A fost și consilier local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *