Vouchere sociale 2024. Când intră primii bani pe cardurile seniorilor

Carduri sociale de 250 de lei pentru alimente. Românii cu venituri reduse vor primi şi în 2024 bani pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

Cardurile sociale vor fi alimentate cu suma de 250 de lei, la fiecare două luni. Cum ultima tranșă din anul 2023 a fost virată în decembrie, următorul ajutor va intra pe carduri în luna februarie.

Guvernul a stabilit recent că valoarea tichetelor sociale va rămâne la 250 de lei în 2024, însă în următorii trei ani urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei.

Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap, etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază. Ultima tranşă din ajutorul pe anul 2023 a fost virată în luna decembrie.

Astfel, pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei va fi următorul:

  • februarie;
    aprilie;
    iunie;
    august;
    octombrie;
    decembrie.

În 2023 banii au fost încărcați pe carduri între data de 10 și 15 a fiecărei luni. Cel mai probabil intervalul va fi același și în 2024. Persoanele care beneficiază de aceste carduri sociale sunt cele ce au o situație financiară defavorizată. Dacă acestea îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul le va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițieze personal vreo procedură. În situația în care sunteți eligibil, dar până la sfârșitul perioadei de alocare a primei tranșe nu ați primit încă cardul, este indicat să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, unde vi se vor oferi indicații suplimentare, potrivit Romania TV

Cursurile se reiau pe 8 ianuarie, dar elevii din județul Botoșani intră din nou în vacanță, în februarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *