Bogdan Andone pregătește prima mutare la FC Botoșani! Vrea un fost jucător de la FCSB

Foto ProSport

Bogdan Andone (48 de ani) a decis să își asume o misiune aproape imposibilă, salvarea celor de la FC Botoșani de la retrogradare.

Gruparea din Moldova a avut un start extrem de slab de sezon și, deși a schimbat numeroși antrenori, este ”lanterna roșie” a clasamentului SuperLigii.

De fapt, singura victorie obținută de FC Botoșani a fost în ultima etapă a anului 2023, împotriva celor de la Poli Iași, scor 2-0. În rest, moldovenii au înregistrat nouă remize și 11 înfrângeri.

Bogdan Andone este decis să reușească imposibilul și să o țină pe FC Botoșani în SuperLiga României și în următorul sezon.

Conform Fanatik, tehnicianul i-a cerut întăriri finanțatorului Valeriu Iftime, iar primul pe listă este fostul fundaș al celor de la FCSB, Andrei Miron. Acum, Miron se află la Universitatea Cluj, însă nu esteunul dintre oamenii de bază în angrenajul lui Ioan Ovidiu Sabău.

Andone și Miron au colaborat și la gruparea roș-albastră, acolo unde tehnicianul s-a aflat o scurtă perioadă.

  • 29 de ani are Andrei Miron.
  • 550 de mii de euro este cota de piață a lui Andrei Miron, conform Transfermarkt.

Miron și-a început cariera la Oțelul Galați, iar, în 2015, fundașul a făcut pasul la FC Botoșani, unde a rămas timp de cinci sezoane, până când Gigi Becali l-a adus la FCSB.

Bogdan Andone a avut o intervenție telefonică la emisiunea Digi Sport Special, unde a vorbit despre noul său loc de muncă. Întrebat dacă nu cumva s-a înhămat la o misiune imposibilă, antrenorul a transmis că are încredere că îi poate salva pe moldoveni de la retrogradare, potrivit digisport.

”Am discutat ce era de discutat. Am fugit până în Ardeal ca să rezolv ultimele probleme la academia mea de fotbal, unde sunt 110 copilași. Încercăm să le oferim cele mai bune condiții. Ei plătesc o taxă modică. 

Am bătut palma, dar încă nu am semnat. Totul e pus la punct. Aștept să începem pregătirea. Cred că avem șanse ca Botoșani să rămână în SuperLiga. Parcă e din alt scenariu acest sezon. Din fericire, nu s-a terminat sezonul. 

Eu am avut o discuție cu domnul Iftime în urmă cu o lună de zile. Ne-am pus de acord cu anumite lucruri. Eu, cu bune, cu rele, am principii clare. Cine nu muncește și nu dă totul pentru echipă, nu va face parte din echipă și din lot. Voi avea această discuție cu toată lumea. 

Vor fi și schimbări. Am mare încredere în jucători. Am încredere pentru că acest club e un eșalon al seriozității. În urmă cu 3 ani, mi-aș fi dorit să antrenez FC Botoșani. Patronul echipei e serios. Cred că fotbaliștii români au calitate. După cum am văzut la Răzvan Lucescu, abordarea e cea mai importantă.”, a declarat Bogdan Andone, la Digi Sport Special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *