Povestea jandarmului din Botoșani care a sfidat soarta. Petrică este un exemplu pentru mulți

Plutonier adjutant șef Petru Siminiceanu a trecut, joi, în rezervă, după o carieră militară în care a activat în structurile operative ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, atât în domeniul ordinii și siguranței publice, cât și în cel al pazei și protecției instituționale.

Petrică poate fi considerat un exemplu de hotărâre și a răzbătut prin viață cu succes, deși soarta nu i-a fost întotdeauna favorabilă, în special în perioada copilăriei și adolescenței. Greu i-a fost în copilărie, la Casa de copii din Pomârla, greu în școala profesională și ulterior în liceu, dar a avut puterea să o ia de la capăt, iar și iar.

Stagiul militar obligatoriu l-a satisfăcut în Jandarmeria Română, după care i s-a oferit oportunitatea de a se încadra ca jandarm angajat pe bază de contract la Comandamentul de Jandarmi Județean Botosani.

În anul 2004, intrarea în vigoare a unei noi Legi de organizare și funcționare a instituției i-a oferit prilejul de a promova examenul de trecere în corpul subofițerilor, cu gradul de sergent major.

„Astăzi, colegul nostru are o familie frumoasă și se poate considera un om împlinit, care lasă în urmă o carieră frumoasă, dar și colegi pe care, după mulți ani de serviciu, îi poate considera, cu adevărat, prieteni. Noi îi dorim să se bucure de o pensie cât mai lungă, de sănătate și bucurii în anii ce vor urma. Avem onoarea să te salutăm, camarade!”, este mesajul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Incident șocant la Botoșani! Un copil de zece ani a căzut de la etajul I al unei clădiri

One thought on “Povestea jandarmului din Botoșani care a sfidat soarta. Petrică este un exemplu pentru mulți

  1. Felicitări, Petrică…..te știu de cînd ți-ai satisfăcut stagiul de militar în termen în subunitatea pe care o comandam ….un militar ordonat,cu bun simt și foarte atent la detalii….
    Cu satisfacție pot spune …..că ești un exemplu pentru foarte mulți de om educat și cu mult bun simț!
    Bine ai venit in casta pensionarilor… sănătate și împliniri !🥂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *