Angajații care nu mai primesc salarii majorate din 2024. Ei sunt bugetarii scoşi de pe lista cu promisiuni

Cu trei zile înainte de intrarea în vigoarea creșterilor salariale promise bugetarilor, guvernanții și-au dat seama că de fapt n-au suficienți bani și că trebuie să refacă calculele.  Acest lucru înseamnă că bugetarii din mai multe domenii vor fi scoși de pe lista majorărilor de la 1 ianuarie.

Și totul se întâmplă în timp ce angajații de la Fisc, cei din Vămi şi de la Ministerul Finanțelor continuă protestele.

Guvernul se pregătește ca în această ultimă ședință din an să aprobe o serie de acte cu impact bugetar.

Vrea să taie de pe lista majorărilor salariale angajații care lucrează în Finanțe, care lucrează la Fisc, angajații din Justiție, dar și cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În cazul lor, Executivul argumentează că aceștia angajați au primit deja în anul în curs majorări salariale.

Cu banii economisiți astfel, cei de la Guvern vor să crească salariile pentru personalul APIA, pentru bibliotecari și, de asemenea, s-a discutat și despre creșterea salariilor de la direcțiile de sănătate publică.

După ce au dat primarilor o majorare cu 5% a salariilor, potrivit unor surse, Guvernul se pregătește să aprobe o majorare salarială și pentru prefecți.

Aceștia ar urma să fie salarizați la nivelul funcțiilor din Secretariatul general al Guvernului.

Nu sunt singurele majorări pe care Guvernul le pregătește: își propune să crească cu 25% salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, care se ocupă de control financiar, un demers menit să-i stimuleze pe aceștia să aducă mai mulți bani la bugetul de stat. Tot astăzi, pe ordinea de zi avem și acea ordonanță prin care sunt majorate salariile profesorilor. O să vedem, în medie, la profesori, în cursul anului viitor o majorare de 20%, iar la personalul auxiliar o majorare de aproximativ 15% în 2024, potrivit Antena 3 CNN

Acuzații grave la adresa unor cadre medicale de la un spital din Botoșani, după ce un bărbat a ajuns de Crăciun la Urgențe: „Nu ai putut să iei un antinevralgic și să stai acasă?”. Botoșăneanul suferise un AVC

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *