Tu știi cum să porți corect un cardigan sau un sacou cu nasturi? Ce regulă trebuie respectată

Cardiganul este unul dintre cele mai versatile articole din garderoba unui bărbat. Purtat sub un blazer, conferă un aspect elegant și clasic.

Un cardigan bărbați poate avea multe variante. Cel mai clasic model, care poate fi purtat și sub un sacou, este din lână fină, cu gât în V și închidere cu nasturi. Pentru o ținută ideală, cardiganul se poartă încheiat la nasturi, dar niciodată complet: ultimul nasture trebuie să rămână descheiat pentru a nu strânge talia, în timp ce primul poate fi deschis sau închis, după cum se dorește. Buzunarele cardiganului au o funcție pur estetică: este mai bine să se evite utilizarea lor, deoarece au tendința de a arăta “lăbărțate”.

Fiind o piesă de îmbrăcăminte passepartout, este de preferat să alegi culori clasice, care pot fi ușor de combinat cu orice ținută, cum ar fi albastru, gri și bej. La munte, optează pentru un cardigan bărbați din lână. Și în ceea ce privește posibilitățile sale sunt infinite: lung sau scurt, din cașmir, bumbac, lână și amestec de mătase, pentru a fi purtat ca jachetă sau sub un palton, cardiganul rămâne o piesă esențială, versatilă, potrivită în orice context.

Deși bărbații, mai ales cei tineri, sunt adesea mai înclinați să poarte un pulover, cardiganul oferă posibilitatea de a se adapta la orice look, adăugând o notă de originalitate și distincție atât unei ținute clasice, cât și unei garderobe hipsterești.

Câteva sfaturi pentru a purta un cardigan bărbați

Odată ce ai ales o mărime și o croială care să ți se potrivească, precum și culoarea care se potrivește cu garderoba ta, vei constata că cardiganul se armonizează cu orice look. Este perfect cu o cămașă și o cravată, asortat cu un costum masculin clasic. Sau sporty chic atunci când este combinat cu un tricou și blugi sau o pereche de pantaloni sport.

Oricare ar fi combinația, un cardigan bărbați rămâne un articol de îmbrăcăminte unic, care poate fi folosit în multe feluri. Purtat sub un sacou, un blazer sau de unul singur, este mult mai funcțional decât alte articole de îmbrăcăminte masculină, pentru că poate fi purtat în trei anotimpuri ale anului: toamna, iarna și primăvara. De asemenea, este ideal pentru schimbările de temperatură, putând fi dat jos și pus rapid, iar sub o jachetă este o excelent împotriva frigului.

Cum se alege modelul ideal de cardigan bărbați

Un cardigan bărbați trebuie să fie suficient de moale în turul mânecilor și, odată încheiat, să acopere talia. Dacă are o croială strâmtă, va pune în valoare bustul, subliniind umerii și îngustând talia. Închiderea poate fi cu nasturi clasici sau cu fermoar. Modelele cu fermoar nu au aceeași eleganță ca un model clasic, ci se încadrează într-o dimensiune mai sportivă, asemănătoare cu cea a hanoracului.

Poate fi purtat descheiat, mai ales atunci când ținuta generală este informală, dar chiar dacă este încheiat cu nasturi, este de preferat să se lase primul și ultimul nasture deschis, pentru a da mai multă moliciune liniei.

Dacă tot vorbim despre nasturi, povestim un pic și despre sacouri bărbați și cum e corect să fie purtate. Deși este adevărat că toată lumea poate purta un sacou, este la fel de adevărat că nu toată lumea știe cum să încheie nasturii corect în funcție de ocazie și context. Câteva trucuri simple sunt suficiente pentru a fi impecabil în orice ocazie, atunci când porți sacouri bărbați.

În primul rând, este bine să ții cont de faptul că modul corect de a încheia nasturii depinde de numărul de nasturi de pe sacou. Există diferite tipuri de sacouri bărbați: pot avea 1, 2, 3 și, în cazuri rare, 4 nasturi sau sacou cu două rânduri de nasturi (6 în total, dintre care 1 sau 2 se încheie).

Dacă sacoul are un singur nasture, trebuie să fie cu nasturele închis atunci când stai în picioare. Atunci când te așezi – descheiat, pentru a evita umflăturile în sacou. În cazul unui sacou cu doi nasturi sau mai mulți, eticheta dictează că doar nasturele de sus trebuie să fie încheiat atunci când stai în picioare. Se descheie toți nasturii atunci când te așezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *