Botoșăneanul care i-a tăiat capul finului său a vrut să iasă de după gratii. Cerere făcută de acesta către judecători

Botoșăneanul în vârstă de 58 de ani care, la începutul acestui an, i-a tăiat capul finului său a vrut să iasă de după gratii. Marcel Botezatu, care este acuzat de omor calificat, a solicitat Tribunalului Botoșani înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, însă judecătorii i-au respins, miercuri, cererea.

De altfel, instanța din Botoșani a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui Marcel Botezatu pentru încă 30 de zile.

Solutia pe scurt: Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispozi?iile art. 208 alin. 4 Cod procedură penală. În temeiul art. 362 Cod procedură penală raportat la art. 208 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi prin încheierea nr. 3 din data de 22 ianuarie 2023, pronunţată în dosarul nr. 156/40/2023 al Tribunalului Boto?ani, faţă de inculpatul BOTEZATU MARICEL), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „omor calificat”, prev. de art. 188 al. 1, art. 189 al. 1 lit. h Cod penal. În baza art. 208 alin. 3 rap. la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Botezatu Maricel, urmând ca în termen de 60 zile instanța să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii. Respinge cererea inculpatului Botezatu Maricel, formulată personal și prin apărătorul ales, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 27 decembrie 2023.

Arestarea lui Marcel Botezatu a fost făcută după ce, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul său, procurorii și polițiștii criminaliști au găsit în casă hainele și papucii plini de sânge cu care se presupune că acesta ar fi fost îmbrăcat și, respectiv, încălțat la momentul producerii crimei.

Vă reamintim că un bărbat a fost decapitat, iar cadavrul acestuia a fost abandonat în curtea casei sale. Crima s-a produs în localitatea Călăraşi, victima fiind descoperită, pe 21 ianuarie, de unul dintre vecini, care a sunat la 112.

Botoşăneanul mort se numeşte Mihai Toma, are 54 de ani şi locuia singur în locuinţa din zona centrală a localităţii Călăraşi. Bărbatul, tată a doi copii, a fost abandonat de soţie, iar localnicii spun că în ultima perioadă începuse să consume alcool.

Este posibil ca el să fi băut alături de un consătean şi să fi avut cu acesta nişte discuţii contradictorii cu acesta, iar asta l-a fi determinat pe celălalt să îl ucidă. Capul victimei a fost pur şi simplu tăiat, el fiind găsit la distanţă de corp.

FOTO Accident în a treia zi de Crăciun la Botoșani! Trei persoane au fost rănite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *