FOTO Firmă din Botoșani, care vindea căști de ski și clăpari second hand, vizată de o anchetă penală. Ce nereguli s-au găsit

O firmă din județul Botoșani, care vindea căști de sji și clăpari second hand, este vizată de o anchetă penală în urma unor verificări efectuate de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani.

Operatorul economic se ocupă cu comerțul cu amănuntul al echipamentelor sportive, iar în magazine a importat în luna august ”bunuri second hand”: 300 bucăți căști ski și 166 bucăți încăltămite clăpari, care conform informării ANPC nu indeplinesc criteriile de punere pe piață.

„La data controlului operatorul economic nu a prezentat alte documente care trebuie să însotească transferul de deșeuri, în vederea valorificării acestora. Pentru neconformitățile constatate s-a înaintat organelor de cercetare penală sesizare sub aspectul săvârșirii faptelor: importul în scopul introducerii pe piaţă, precum şi utilizarea unor substanţe şi preparate periculoase fără respectarea prevederilor actelor normative în vigoare şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora, prevăzută de OUG 195/2005, eliminarea deşeurilor care au făcut obiectul transferului, aşa cum este definit de Regulamentul (CE) 1.013/2006, în spaţii neautorizate sau prin constituirea de depozite ilegale, prevăzută de OUG 92/2021,  comercializarea, abandonarea sau neasigurarea încărcăturii deşeurilor pe durata şi pe parcursul tranzitării teritoriului României, prevăzută de OUG 92/2021”, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *