Două incendii, de sărbători, în județul Botoșani. Care au fost cauzele

Nu mai puțin de 60 de misiuni au avut pompierii botoșăneni, în perioada 23 – 26 decembrie.

Acestea au vizat: acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 51 situații; șase alte intervenții (asigurare măsurilor p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, transport persoane supraponderale, deblocare uși și lift); prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma producerii unui accident rutier.

De asemenea, pompierii au intervenit la  stingerea a două incendii produse în locuințe / gospodării. Un eveniment cu foc a avut loc pe 23 decembrie, în localitatea Răchiți. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detațamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că incendiul se manifesta în jurul coșului de fum și au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza coșului de fum neizolat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Pe 25 decembrie a.c., în municipiul Dorohoi, un fumător neglijent a aruncat o țigară aprinsă la întâmplare și a aprins vegetația uscată. Incendiul a fost stins de pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi înainte de a produce pagube materiale.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate, transmite printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *