Decizie finală a Curții de Apel Suceava în cazul primarului din Botoșani arestat în dosarul șpăgilor de la Spitalul Județean

Curtea de Apel Suceava a luat miercuri, decizia finală în cazul primarului din Botoșani arestat în dosarul șpăgilor de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Judecătorii Curții au respins contestația primarului din Drăgușeni, Eugen Nechita, cu privire la măsura arestării preventive dispusă săptămâna trecută de Tribunalul Suceava.

Astfel, în aceste condiții, Eugen Nechita, arestat la propunerea procurorilor DNA, va rămâne după gratii până pe 19 ianuarie. El este acuzat de trafic de influență.

Practic, în cursul anului 2020, acesta ar fi luat 2.000 de euro de la două persoane cărora le-a promis că va interveni pe lângă conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, județul Botoșani, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical. Promisiunea făcută de primar nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană. 

Solutia pe scurt:

În baza art. 204 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Nechita Eugen împotriva Încheierii nr. 178 din 21.12.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava, pronunţată în dosarul nr. 4742/86/2023 al Tribunalului Suceava. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul contestator să plătească statului suma de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din prezenta contestaţie. Definitivă. Pronunţată azi, 27.12.2023, prin punerea minutei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală.

S-a lămurit misterul! De ce au ieşit de după gratii trei dintre angajatele Spitalului Judeţean Botoşani reţinute pentru corupţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *