Botoșăneanul Cornel Șfaițer a salvat Crăciunul pentru Poli Iași. A sponsorizat sau împrumutat clubul, până acum, cu aproape un milion de euro

Politehnica Iaşi a mai pansat câteva răni după terminarea meciurilor oficiale din 2023. Angajaţii clubului au primit unul dintre salariile restante, cel pe octombrie, astfel că vor intra în 2024 cu o singură retribuţie neîncasată la timp, cea de pe noiembrie. La capitolul restanţe faţă de jucători mai figurează şi primele pentru rezultatele din luna noiembrie, când fotbaliştii au avut însă grijă de banii clubului şi au obţinut doar trei puncte. Plăţile efectuate pentru ca angajaţii să nu aibă buzunarele goale de Crăciun au fost posibile şi ca urmare a unei noi implicări a preşedintelui Consiliului Director, Cornel Şfaiţer, care, de când a venit la Iaşi, a sponsorizat sau împrumutat până acum clubul cu o sumă cumulată de aproape 1 milion de euro, scrie Ziarul de Iasi.

În ciuda achitării salariilor pe octombrie şi a altor restanţe presante, Poli este în continuare într-o situaţie complicată, incluzând aici şi litigii în instanţele fotbalistice. Asta după ce foşti fotbalişti ieşeni şi-au depus memorii pentru a-şi obţine drepturile. Printre alţii, este vorba de Florin Plămadă şi Viorel Lică, care nu şi-au încasat nici până acum prima de promovare, din vară, sau Sorin Şerban şi Dumitru Celeadnic. Ultimii au fost aduşi în vară, însă daţi afară rapid, la plecare având dreptul de a încasa anumite sume, care nu au fost achitate până acum.

Şefii lui Poli se aşteaptă şi la alte memorii în condiţiile în care primele de promovare din vară nu au fost achitate, prioritari la plăţi fiind jucătorii aflaţi acum la echipă.

Iar dacă mai amintim şi de restanţele la bugetul de stat, împrumuturile contactate, datoriile la furnizori, etc., Politehnica este într-un moment serios de impas. Astfel, se estimează că Poli va intra în 2024 cu datorii de peste 1,5 milioane de euro.

În ciuda acestor restanţe consistente, oficialii clubului au anunţat că vor aduce în această iarnă, în afara stoperului Core (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), minimum patru jucători pentru a întări lotul.

Până la această oră totul e la stadiul de tatonări, nimic nefiind perfectat.

În ceea ce priveşte plecările, nu s-a oficializat niciuna, deşi Risto Jankov, Claudiu Belu-Iordache, Gabriel Vaşvari, Cătălin Itu, Andrei Ciobanu şi Jakub Vojtus au fost anunţaţi că nu mai intră în vederile antrenorului Leo Grozavu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă cei şase nu îşi vor găsi echipe şi vor refuza să plece din Copou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *