Renumitul neurochirurg botoșănean Leon Dănăilă dezvăluie secretele longevității creierului. Cât de importantă e rugăciunea pentru mintea noastră

Academicianul Leon Dănăilă și-a dedicat viața medicinei și a făcut sacrificii majore. Pentru a-și putea continua munca de publicare și cercetare, și-a vândut apartamentul. Iar acum ne dezvăluie care sunt secretele longevității creierului.

Ce avem zilnic pentru o minte sănătoasă, cât contează rugăciunea, mâncarea sau succesele personale, dar și cum arată o zi din viața profesorului de 90 de ani, aflăm într-un interviu acordat în exclusivitate Antenei 3 CNN. 

Longevitatea creierului ”nu depinde doar de un singur factor”, dezvăluie celebrul medic.

”Oamenii se leagă de obicei de alimentație, și nu e corect, să știți. Pentru a descifra această problemă a longevității, sunt mulți factori care intervin. De obicei sunt vreo șapte”, spune dr. Leon Dănăilă.

Primul factor enumerat de academician este sportul, după care urmează succesele și satisfacțiile pe care le ai de zi cu zi.

”Importante sunt succesele și satisfacțiile. Poți să ții un regim foarte corect sau foarte intens, dar dacă nu ai în activitatea zilnică satisfacție și succese, atunci totul se duce peste cap”, mai spune dr. Dănăilă.

Totodată, foarte importantă în menținerea unui creier sănătos este… sacralitatea, nevoia ca un om să creadă în ceva.

”Un alt factor important e sacralitatea. Se manifestă prin aceea că individul trebuie să fie într-o oarecare măsură credincios. Gândurile noastre au o formă materială, să știți. Și pot influența activitatea unor indivizi”, a declarat medicul.

Dr. Leon Dănăilă a mai enumerat și siguranța morală, somnul și ceea ce mâncăm pe lista lucrurilor care ar putea să ducă la menținerea unui creier sănătos o perioadă cât mai lungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *