Botoșăneni amendați pentru că și-au modificat apartamentele fără autorizație. Alții au transformat casa scării în depozit

Câțiva botoșăneni au fost amendați pentru că și-au modificat apartamentele fără autorizație. Alții au transformat casa scării în depozit. Potrivit polițiștilor locali, în intervalul 11-13 decembrie 2023, polițiștii locali din cadrul Biroului disciplina în construcții au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 și ale H.C.L. nr. 355/2011, de către proprietarii locuințelor situate în trei blocuri din str. Împărat Traian.

Astfel, au fost identificate patru situații în care proprietarii de apartamente au efectuat lucrări de construire fără autorizație de construire, de exemplu extinderi pe scara blocului (fiind blocat accesul proprietarilor în anumite zone proprietate comună) și extinderi la fațada principală a blocurilor.

„Având în vedere vechimea construcțiilor, dreptul de a constata și aplica sancțiuni s-a prescris, motiv pentru care a fost înaintată documentația necesară către Primăria municipiului Botoșani în vederea luării deciziei menținerii sau desființării acestora. De asemenea, un număr de cinci proprietari de apartamente au fost somați să elibereze spațiul de folosință comună ocupat prin depozitarea unor piese de mobilier, bunuri și alte materiale, fiind îngreunată circulația pe casa scării, conform prevederilor H.C.L. nr. 355/2011. Potrivit prevederilor art. 6 alin. 2 din HCL nr. 355/2011 „proprietarii de apartamente din imobilele tip condominiu sunt obligaţi să nu ocupe, în nici un mod, spaţiile de folosinţă şi proprietate comună din imobilele tip condominiu, fără aprobarea asociaţiei de proprietari””, precizează Poliția Locală.

Scandal între cinci tineri, într-o benzinărie din Botoșani. Toți s-au ales cu amenzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *