FOTO! Inspectoratul Școlar Botoșani a fost gazda a sute de colindători din școlile din județ

Pentru ca bucuria Crăciunului să fie simțită în intensitatea sa, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost gazda, în perioada 18 – 20 decembrie, a peste 1400 de copii frumoși, înzestrați cu talent, de la școli din întreg județul, care au vestit Minunea Nașterii Mântuitorului și au transmis din farmecul obiceiurilor și datinilor strămoșești.

Sărbătorile de iarnă trezesc în fiecare din noi sentimente ascunse poate în restul anului: emoție, iubire, recunoștință, bunătate dar și dorința de a le împărtăși cu ceilalți. Copiii, sub îndrumarea cadrelor didactice care îi coordonează și le insuflă respectul pentru ce e autentic românesc, au adus din nou la viață, obiceiuri vechi de sute de ani, specifice zonei Moldovei.

,,Crăciunul are o însemnătate mai puternică prin ochi și glas de copil. A fost o încântare să privim profesori, școlari și preșcolari talentați și să le ascultăm glasurile minunate care au făcut ca la sediul Inspectoratului Școlar Județean, să răsune ecouri cu vremea colindelor, făcându-ne astfel, sufletele să vibreze de bucurie. A fost o atmosferă plină de sunet, culoare și stare de bine. Îmi doresc ca magia sărbătorilor de iarnă, cu zvon de cântece  și clopoței, să aducă fericire, sănătate și bunăstare tuturor’’, a transmis  Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general al Inspectoratului  Școlar Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *