FOTO Amendă de 50.000 lei la Botoșani pentru incendierea unor deșeuri

O amendă de 50.000 lei a fost aplicată, în județul Botoșani, de comisarii Gărzii de Mediu, pentru incendierea unor deșeuri. Potrivit Gărzii de Mediu, producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri au obligaţia de a se asigura că deşeurile sunt pregătite pentru reutilizare, reciclate sau sunt supuse altor operaţiuni de valorificare și să deţină spaţii special amenajate pentru stocarea deşeurilor în condiţii care să garanteze reducerea riscului pentru sănătatea umană şi deteriorării calităţii mediului.

„Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri au obligaţia să supună deşeurile care nu au fost valorificate unei operaţiuni de eliminare în condiţii de siguranţă. Se interzice incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect”, precizează sursa citată.

Astfel, comisarii din cadrul Garda de Mediu Botoșani s-au autosesizat, constatând că pe un amplasament, pentru care s-au solicitat obligaţii de mediu la încetarea activităţii, un botoșănean elimina prin incendiere deșeuri (deșeuri de plastic, ambalaje PET, benzi de cauciuc, ambalaje de la vopsele etc). Pe amplasament au fost identificate mai multe vetre de foc cu deșeuri incomplet eliminate. Pentru cele două obligaţii nerespectate s-au aplicat două sancțiuni contravenționale: un avertisment și o amendă de 50.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *